•  Főoldal  •  Belépés az ETR-be  •  Térkép (Kalocsa)  •  Térkép (Budapest)  •  HÖK  •  Letöltések  •  Keresés  •   In English  •   In Russian  •  Belső nyelvi vizsga  •  Kapcsolat  •

· BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

· ÁTJELENTKEZŐKNEK

· Kalocsai székhely

· Budapesti telephely

· Kecskeméti telephely

· Tomori Pál Szakközépiskola

· Állásajánlatok

· Kollégiumi jelentkezés

· Galéria


Látogatók
Jelenleg 12 látogató böngészi lapjainkat.

Eucsoport karrier nap
Karrier Iroda

Kíváncsi vagy milyen egy jó önéletrajz? Vajon milyen szinten vagy jelenleg németből? És angolból? Leblokkolsz az interjúkon és tanulnál pár trükköt a profiktól? Vagy már magad is az vagy és csak egy jó lehetőségre vágysz?

Gyere el és minden kérdésedre választ kapsz! 

Ráadásul egy igazi hírességtől tanulhatod meg, hogyan hívd fel magadra a figyelmet! Sipos Peti, az Irigy Hónaljmirigy frontembere tart önéletrajz tanácsadást az Eucsoport Karrier Napján!

Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. április 08. kedd, 15:37 (37 olvasás)
(3072 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Kedvezményes fitness lehetőség
TPF hírek

A Tomori Pál Főiskola és a Völgy Fitness közötti megegyezésnek köszönhetően az edzőterem 50%-os kedvezményt nyújt mindazok számára, akik a Főiskolán aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, vagy a Főiskola budapesti kollégiumának a lakói.

A kedvezmény igénybe vételéhez szükséges érvényes diákigazolvány bemutatása, vagy a Főiskola által kiállított, kollégiumi bentlakásról szóló igazolás.

További részletek a mellékelt tájékoztatóban.

A kezedbe adtuk a lehetőséget: mozdulj az egészségedért és az alakodért!

(Csak szólunk, hogy mindjárt itt nyár és a strandfazonért tenni is kell!)


Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. március 13. csütörtök, 09:31 (140 olvasás)
(2979 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Diák Menedzsment Bajnokság 2014
Karrier Iroda

Ki uralja idén az ICT piacot? Fejlessz, gyárts, értékesíts!

Kipróbálnád magad vállalatvezetőként?

Fejlesztenéd stratégiai döntéshozói képességedet?

Sikerre vinnél egy vállalkozást?

Vesd be magad te is, és bizonyítsd be, hogy megállod a helyed vállalatvezetőként!

A Diák Menedzsment Bajnokság egy üzleti szimulációs játékra épülő országos verseny, amely 2014-ben ismét kihívást állít eléd! Az idei évben az információs és kommunikációs technológiai iparág kihívásaival ismerkedhetsz meg: a 3 fős csapatod feladata egy termelő vállalat irányítása lesz, aminek során elsősorban a gyártást, fejlesztést és értékesítést érintő kérdéseket kell megvitatnotok, döntéseket hoznotok. 

Próbáld ki magad MOST, mert a regisztrációs díjat a TPF átvállalja!

Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. március 10. hétfő, 09:47 (94 olvasás)
(5353 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Fulbright ösztöndíjak
Karrier Iroda
A Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság örömmel hirdeti meg a 2015/2016-os tanévre szóló ösztöndíjait.
Fulbright ösztöndíjra azok a magyar állampolgárok pályázhatnak, akik felsőfokú végzettséggel valamint megfelelő szintű angol nyelvtudással rendelkeznek és az Amerikai Egyesült Államokban szeretnének továbbtanulni, oktatni vagy kutatni. Pályázni bármely tudományterületen és művészeti ágban lehet. 


Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. március 10. hétfő, 09:37 (75 olvasás)
(1966 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Adóverseny
Karrier Iroda Az EY Adótanácsadás üzletága esettanulmány-versenyt hirdet egyetemek és főiskolák nappali tagozatos, első BSc vagy első MSc képzésben résztvevő, valamint frissen végzett (2013. január 1. után diplomázott) jogász és közgazdász hallgatói részére.

Díjazás


A legjobb pályázatok pénzdíjban részesülnek:
1. díj - nettó 400.000 Ft
2. díj - nettó 250.000 Ft
3. díj - nettó 150.000 Ft

A nyertes részt vesz a Young Tax Professional of the Year 2014 verseny amsterdami döntőjében.
Amennyiben a bíráló bizottság a 3 díjazott pályázaton kívül továbbiakat is kiemelkedőnek tart, úgy egyes versenyzők különdíjban részesülhetnek.
A kiemelkedő pályázatot benyújtó hallgatókat egy vacsora keretében kötetlen beszélgetésre invitáljuk, ahol lehetőséget teremtünk, hogy felmerült szakmai kérdéseid az EY adótanácsadó kollégáival megvitasd. A legsikeresebb pályázók számára lehetőséget adunk, hogy egy rövidített kiválasztási folyamat után gyakornoki vagy teljes munkaidős tanácsadóként csatlakozzanak az EY Adótanácsadó csapatához.
Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. február 27. csütörtök, 09:06 (107 olvasás)
(13104 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Hazánk tízéves uniós tagságához kapcsolódó esszépályázat
Törvények és pályázatok Ez év május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztérium számvetésre, közös múltidézésre hívja fel a magyar polgárokat, egyetemistákat, és a csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági- és egyetemista esszépályázatot hirdet.
Az egyetemistáknak szóló pályázaton felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai vehetnek részt három témában: a 10 éves uniós tagság értékelése magyar szempontból; a magyar uniós tagság humán dimenziója; illetve milyen Európához csatlakoztunk, milyen ma az Unió és milyen Európát szeretnék a jövőben?
Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. február 12. szerda, 13:21 (170 olvasás)
(2716 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Te Választasz!
Törvények és pályázatok 2014 ismét a választások éve lesz Magyarországon: tavasszal általános országgyűlési választásra és az Európai Parlament magyarországi tagjainak megválasztására kerül sor, ősszel pedig az önkormányzati választásokra. 2010 óta többszázezer fiatal magyar állampolgár érte vagy éri el a választójogi korhatárt, és járulhat először az urnákhoz, hogy a szavazatát leadja. Fontosnak tartjuk, hogy a magunk eszközeivel – és szigorúan pártsemleges módon – tudatosítsuk a fiatalokban, hogy a jövő rajtuk is, a fiatal generáció közéleti aktivitásán is múlik.

Ezért 2014. február 5-én egy kifejezetten a 16-24 év közötti korosztályt megcélzó szpot- és prezentáció-pályázatot hirdettünk „Te Választasz!” címmel a 2014. évi országgyűlési és európai parlamenti választásokra való felkészülés jegyében.Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. február 10. hétfő, 14:53 (141 olvasás)
(3807 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázat 2014
Törvények és pályázatok

Kedves Barátunk!

A DUE Médiahálózat szeretettel köszönt Téged az Újévben!

Pályázz és nyerj! Nyeremények a DUE 2014-es Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán több mint 2 millió forint értékben!

Az alábbi kategóriákban várjuk a pályázatokat:

  1. Az év diákújságírója
  2. Az év diákrádiósa
  3. Az év diák-videoújságírója
  4. Tények nyomában (etikus diákújságíró különdíj a Telenor támogatásával)
  5. Az év diáklapja
  6. Az év diákfotósa
  7. Az év online diákmédiuma
  8. Az év mentora
Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. február 10. hétfő, 14:44 (124 olvasás)
(2455 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Dr. Miklós György (1960-2014)


 

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy 2014. január 21-én, életének 54. évében elhunyt  Dr. Miklós György főiskolai tanár a Tomori Pál Főiskola oktatója. Egy nagy tudású, remek ember távozott most közülünk, távozása pótolhatatlan veszteséget jelent.


Színes életútja és elért eredményei több oldalt is megtölthetnének, jelen megemlékezésben életútjának legfontosabb állomásait emeljük ki.

Dr. Miklós György 1960-ban született Pásztón, egyetemi tanulmányait az ELTE történelem-filozófia szakán 1985-ben fejezte be.  1998-ban doktorált a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetemen. Mielőtt 2004-ben Kalocsára költözött, körbeutazta a Kárpát-medencét, számos neves felsőoktatási intézményben oktatott, és tudományos munkájával erősítette az intézményeket. Tanított a Dunaújvárosi Főiskolán, a Testnevelési Egyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, a Vitéz János Rk. Tanítóképző Főiskolán, a Babeş-Bolyai Tudományegyetemen, és végül a Tomori Pál Főiskolán, amelynek alapító tagja volt.

Társadalomtudományi szakember, egyetemi oktató és főiskolai tanár. Több mint harmincévnyi oktatói-tudományos pályafutás és  több ezer hallgató, akik elmondhatják, hogy egy remek ember tanította Őket.

Azonban nem csupán a tanítványai számára adott át hasznos vagy éppen a világ dolgait jobban megérteni segítendő tudást, hanem mindenkinek, aki körülvette: családjának, barátainak, kollégáinak. Mindig volt egy történet, egy adat vagy egy adalék a tarsolyában, amivel tudásunkat gazdagította.


Sajnos hosszú ideje nem örvendhetett egészségnek, számos komoly betegsége gyakran hátráltatta és lassította alkotó- és kutatómunkájában. Számtalan alkalommal sikerült a betegségei támadásait leküzdenie, de 2014. január 21-én sajnos elfogyott az ereje a harc folytatásához.


Szeretnénk kifejezni legmélyebb együttérzésünket és részvétünket a családjának, különösen feleségének és kisfiának.

 

Írta: Borbola Péter Dátum: 2014. január 30. csütörtök, 11:29 (448 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Tomori Világ harmadik szám
Kedves Hallgatók/Olvasók!

Megjelent a Tomori Világ harmadik száma. A következő félév időbeosztásán, és a budapesti képzőhelyen folyt (képekkel illusztrált) őszi munkálatokon kívül, olvashattok, és fontos tudást szerezhettek a Főiskolánkon nemrég bevezetett Coospace rendszerről, és annak gyakorlati alkalmazásáról. 

Írta: Borbola Péter Dátum: 2014. január 14. kedd, 09:36 (328 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Pályázható a Visegrádi Alap ösztöndíja
Karrier Iroda
A Visegrádi Alap ösztöndíj-pályázati rendszerének rövid összegzése:

A következő (évenként kiírt) pályázati kör benyújtási határideje 2014. január 31.
Pályázni online lehet, a Visegrádi Alap alábbi angol nyelvű honlapján keresztül (a pályázatot angol nyelven kell benyújtani).
Az ösztöndíjból mesterképzés vagy PhD (vagy egyéb posztgraduális) képzés finanszírozható.
1 vagy 2 szemeszterre (5 vagy 10 hónapra) lehet pályázni, a fogadó felsőoktatási intézménynek is nyilatkoznia kell a pályázó fogadásáról.
A három másik tagország (Csehország, Lengyelország, Szlovákia) bármelyik akkreditált állami vagy magán felsőoktatási intézményében vagy nemzeti tudományos akadémiáján folytatható a képzés.
Írta: Süge Csongor Dátum: 2014. január 09. csütörtök, 15:26 (209 olvasás)
(2221 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Nyelvvizsga bizonyítványok megérkeztek!

Nyelvvizsga bizonyítványok megérkeztek!

 

A  novemberi, sikeres Pannon Nyelvvizsga bizonyítványai átvehetők 2014. január 6-tól, minden hétköznap 8-16 óráig a 117-es irodában

Írta: Borbola Péter Dátum: 2013. december 19. csütörtök, 13:12 (233 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Szakmai gyakorlat
Kedves Hallgatók!

A K&H Bank Zrt. szakmai gyakorlatra keres diákokat!

Írta: Borbola Péter Dátum: 2013. december 02. hétfő, 12:29 (278 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Nyílt nap
Tisztelt Szülők és Érdeklődők!

A Főiskola 2013. november 30-ára tervezett nyílt napja Dr. Meszlényi Rózsa rektorasszony betegsége miatt sajnálatosan elmaradt. Az okozott kellemetlenségért elnézésüket kérjük.


A kecskeméti nyílt nap új időpontja:

2013. december 13. 10.00 kezdettel


Kérjük szíves megértésüket és várjuk Önöket sok szeretettel a december 13-ai nyílt napunkon!
Írta: Borbola Péter Dátum: 2013. december 02. hétfő, 12:14 (259 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 1)
Tovább...

Nyílt napok
A Tomori Pál Főiskola nyílt napokat tart az alábbi időpontokban:

Kalocsán (6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.):
2013. december 7. 10 órai kezdettel

Budapesten (1223 Budapest, Művelődés u. 21-27.):
2013. december 2. 16 órai kezdettel
2013. december 14. 10 órai kezdettel
2014. január 11. 10 órai kezdettel

Kecskeméten (6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.):
2013. december 13. 10 órai kezdettel

Minden érdeklődőt, diákokat és szüleiket is szeretettel várjuk!
Írta: Borbola Péter Dátum: 2013. december 02. hétfő, 11:03 (255 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 3)
Tovább...

Út a diplomához - pályázat
Törvények és pályázatok
Megjelent az Út a diplomához pályázat, amely ösztöndíjat vagy önköltségtámogatást kínál hátrányos helyzetű, önköltséges képzésben részt vevő hallgatóknak.

Az ösztöndíj- és önköltség-támogatási programra 2013–2014 őszi és tavaszi félévében Magyarország területén működő felsőoktatási intézménnyel hallgatói jogviszonyban álló, hátrányos helyzetűnek minősülő, önköltséges hallgatók jelentkezhetnek. Pályázatot nyújthat be a Magyarország területén működő felsőoktatási intézményben alap-, mester vagy osztatlan képzésen, nappali, esti vagy levelező tagozaton hallgatói jogviszonnyal rendelkező, magyar állampolgárságú önköltséges hallgató, amennyiben az adott szintű végzettséggel még nem rendelkezik, vagy azonos szintű más képzésben nem vesz részt.

Pályázni december 23-án éjfélig lehet.


Írta: Süge Csongor Dátum: 2013. november 28. csütörtök, 14:19 (337 olvasás)
(2489 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 2.75)
Tovább...

Pályázati felhívás
Karrier Iroda

A BOGNÁR JÓZSEF KÖZGAZDASÁG-KUTATÓ ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA 

A pályázat témaköre:

A bio-üzemanyagok termelésének következményei az élelmiszer­ter­me­lésre, különös tekintettel gazdasági, politikai és etikai összefüggések vizsgálatára

A pályázat feltételei:

1.      A pályázaton részt vehet minden 35. életévét be nem töltött magyar, vagy külföldi személy.

2.      A pályázat minimum 6500, maximum 9000 karakter (10-15 ezer szó) terjedelmű önálló, még nem publikált tudományos igényű tanulmány.

3.      A pályázatot magyar vagy angol nyelven, nyomtatott formában 2 példányban kérjük megküldeni a Bognár József Közgazdaság-kutató Alapítvány levelezési címére: Budapesti 1. sz. Ügyvédi Iroda Aliroda dr. Rőder Edit ügyvéd, a kuratórium tagja címére 1053 Budapest, Ferenciek tere 4. II/1. A pályázatot e-mailen is kérjük továbbítani a következő címekre: dr.roder.edit@ugyved1.hu, inotai.andras@krtk.mta.hu.  

Írta: Süge Csongor Dátum: 2013. november 25. hétfő, 15:47 (235 olvasás)
(5769 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Mindennapi tudomány - Tudomány Ünnepi Konferencia
TPF hírek A Tomori Pál Főiskola a Magyar Tudomány Ünnepe országos rendezvénysorozathoz kapcsolódva idén is megszervezi tudományos konferenciáját. 
A rendezvény időpontja: 2013. november 26. (kedd) 9-16 óra
Helyszíne: a Főiskola budapesti telephelye (1223 Budapest, Művelődés u. 21-27.)

A rendezvény plenáris ülésén igen neves szaktekintélyek tartanak előadást. 
09:30-10:00 Dr. DSc Rechnitzer János, a győri Szécheni István Egyetem egyetemi tanára, doktori iskolájának vezetője 
10:00-10:30 Dr. Herdics György, a dunaszerdahelyi Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola igazgatója 
10:30-11:00 Dr. Mádi Imre, kalocsai ny. vezető ügyész 
11:20-11:50 Dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye érseke
11:50-12:20 Dr. Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára
12:20-12:50 Dr. Szalma Botond, a Magyar Hajózási Országos Szövetség elnöke

Az állófogadást követően, 14:00 órától kezdődően a szekcióülések következnek, ahol a főiskola oktatóin túl a Magyar Nemzeti Bankból, a Temesvári Egyetemről (Románia), a Szabadkai Közgazdasági Főiskoláról (Szerbia), valamint az Eperjesi Egyetemről (Szlovákia) érkezett előadók számolnak be kutatásaikról. 

A részvétel ingyenes, a színes programra minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. 
Írta: Süge Csongor Dátum: 2013. november 20. szerda, 09:23 (380 olvasás)
(12894 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 3.66)
Tovább...

Hasznos információk és még nyerhetek is?

Kedves Hallgató!

 

Idén is lehetőség van a trendence Graduate Barometer felmérésében részt venni.

Ez egy nagyon fontos felmérés a Főiskola számára, mert nagyon sok értékes és hasznos információt megtudhatunk a hallgatóink elképzeléseiről a jövővel kapcsolatosan és elvárásairól a tanulmányaik kapcsán.

Erre biztosít tökéletes lehetőséget a 2014-es trendence Graduate Barometer Europe (GBE) hallgatók körében végzett felmérés. A 2013-as eredmények összefoglalása olvashatók a Főiskola újságjának, a Tomori Világnak a második számában (letölthető a honlapunkról).

 


Írta: Borbola Péter Dátum: 2013. november 18. hétfő, 11:35 (237 olvasás)
(6154 karakter van még | Hozzászólás | Értékelés: 0)
Tovább...

Németh Zsolt előadása: Magyarország külpolitikája
TPF hírek Németh Zsolt, a külügyminisztérium államtitkára 2013. november 15-én, pénteken 18 órai kezdettel Magyarország külpolitikája címmel tart előadást főiskolánkon.
A rendezvény helyszíne: 1223 Budapest, Művelődés u. 21-27.
A rendezvény a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Budafok - Tétény csoport és a Tomori Pál Főiskola közös szervezésében valósul meg.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Írta: Süge Csongor Dátum: 2013. november 05. kedd, 15:09 (301 olvasás)
(Hozzászólás | Értékelés: 5)
Tovább...

Képzéseink

Szakajánló

Alapképzések

· Gazdálkodási és menedzsment    szak (BA)
· Nemzetközi gazdálkodás szak   (BA)
· Nemzetközi tanulmányok    szak (BA)
· Pénzügy és számvitel szak   (BA)
· Szabad bölcsészet szak (BA)

Felsőoktatási szakképzések

· Gazdálkodási és menedzsment
· Nemzetközi gazdálkodási
· Pénzügy és számvitel

OKJ-s képzések

· Logisztikai szakügyintéző
· Pénzügyi-számviteli ügyintéző
· Nonprofit menedzser
· Pénzügyi termékértékesítő
· Vállalkozási és bérügyintéző
· Vám-, jövedéki- és termékdíj ügyintéző

Szakirányú továbbképzések
(másoddiplomás)

· Gazdaságvédelem szak
· Logisztikai és szállítmányozási menedzser szak

Tomori Világ

A Főiskola újságja

Tomori Világ első szám

Tomori Világ második szám

Tomori Világ harmadik szám


Our brochure in different languages
In English

TÁMOP-4.1.2.D-12/1/KONV
A projekt általános adatai

Publications
Tudományos mozaik

   
Tomori Pál Főiskola
6300 Kalocsa, Szent István király út 2-4.
Központi telefon: (+36)78564600  Telefax: (+36)78464445  e: info@tpfk.hu
Budapesti képzőhely telefonszáma, (Művelődés utca): (+36)1/362-1551
Tanulmányi Hivatal telefonszámai: (+36)78564609, (+36)78564616, (+36)78564617: tanulmanyi@tpfk.hu
Nyelvvizsgaközpont: (+36)78564602: martos.istvanne@tpfk.hu
©2005-2007 Tomori Pál Főiskola. Minden jog fenntartva.

Hálózati kapcsolatunkat a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Program biztosítja.